Islam Itu Indah

Islam Itu Indah

Tuesday, December 16, 2014

Misi Perkampungan Orang Asli

Oh my Allah!! dapat tajuk assgmnt yang MEWAJIBKAN kami menjelajah ke perkampungan orang asli........sob...sob...sob..sedih!! But..............sebenarnya aku suka benda  mencabar gini...aku tanam semangat suka! dan juga ingin tahu!!! manatau aku dapat tengok the real orang asli yang macam kat tv tu....hahahahaha...tinggi imagine aku!! Well, tempat kajian tu tak la jauh dari UKM ni...kat Semenyih je....baru aku tahu rupa2nya dekat Semenyih tu wujud 1 prkampungan orang asli...Ya Allah!! betapa tak ambil pedulinya alahai kita ni dengan golongan ni...mereke kian kian terpinggir dalam arus pemodenan....why I said like that??? I really saw in my real eyes yang mereka langsung xda bekalan elektrik dan bekalan air yang bersih. lagi??? paling sedihhhhhhhh...mereka xda agama!! oh my Allah!! kita sibuk menyebarkan dakwah kepada orang-orang barat...tapi golongan orang asli ni dipinggirkan...meh saya share beberapa gambar sepanjang berada kat sana.


Budak2 ni mintak upah plak....hehehe

Tok Batin ( ketua kampung)

Rumah orang asli, semenyih

Salah seorang responden

sapa ntah xigt nama...muda lgi budak 2...



No comments:

Post a Comment